Var rädd om dina sneakers!

När du äntligen har skaffat nya sneakers finns det olika sätt att underhålla det snygga och fräscha utseendet på dem. På Street Bill har vi många års erfarenhet inom sneakers, men särskilt också i underhållet av dem. Därför har vi skapat denna 4-stegs guide, som ser till att dina sneakers förblir snygga så länge som möjligt.

1. Investera i ett Sneaker Kit

Det mest väsentliga och viktiga steget för att underhålla dina sneakers är att köpa ett Sneaker Kit, där du oftast hittar impregnering, luktborttagare, rengöring och en borste. Vi rekommenderar att hitta ett ställe där alla dessa saker ingår, eftersom de är nödvändiga för att bibehålla ett snyggt utseende samt känslan av att skorna fortfarande känns nästan nya.

2. Shoe Wipes är oumbärliga

Vi rekommenderar att köpa Shoe Wipes, eftersom de är lätta att bära med sig och fungerar som en snabb lösning när du är stressad och inte har tid att rengöra dina sneakers. Våra wipes består av en mjuk och slitstark sida, vilket gör att de kan ta bort fläckar, smuts och skräp.

3. Använd Sneaker Shields

Sneaker Shields är ett måste om du vill bibehålla ett rent och snyggt utseende på dina sneakers. De fungerar som ett inlägg som förhindrar veck. Veck kan beskrivas som veck i lädret som uppstår vid användning av skorna. En av de främsta anledningarna till att sneakers ofta snabbt ser gamla/slits ut beror på dessa veck. Därför rekommenderar vi starkt att använda Sneaker Shields.

4. Undvik tvättmaskinen och sportaktiviteter

Om du vill underhålla dina sneakers bör du inte utföra sportaktiviteter i dina skor. Även om många av skorna på webbplatsen ursprungligen har varit prestanda-sneakers, är detta inte fallet längre. De bör därför inte användas för sådana aktiviteter om du vill ha snygga sneakers.

I detta sammanhang bör du under inga omständigheter använda tvättmaskinen om olyckan är framme och du har valt att använda dina sneakers för sportaktiviteter. Generellt sett bör du aldrig rengöra sneakers i en tvättmaskin eftersom värmen och den hårda behandlingen kan lösa upp limmet, förstöra sömmar och orsaka andra onödiga skador på dina sneakers.