Visste du det? - Fantastiska Fakta Om Sneakers

Visste du det? - Fantastiska Fakta Om Sneakers


3 minute read

Det kan tyckas vara ganska enkelt och lätt att se hur sneakermiljön är sammansatt och vilka märken som aldrig går helt ur tiden. Men det finns också flera förbryllande, roliga och inte minst överraskande fakta om sneakers. I det här inlägget har vi därför valt att ta fram ett antal fakta om sneakers som de flesta inte känner till. 

1. Adidas och Michael Jordan

Visste du till exempel att samarbetet mellan Nike och Michael Jordan var nära att inte bli av alls? Det ryktas att Michael Jordan var galen i Adidas varumärke och att han hade sagt till sin agent att om ett möjligt kontrakt med Adidas skulle dyka upp, skulle han genast göra det. 

Detta skedde dock inte och tänk bara på hur stort Air Jordan-varumärket har blivit - jag slår vad om att det finns en eller två personer på Adidas huvudkontor som är lite irriterade än idag.2. Air Force 1

Ett annat häpnadsväckande faktum är att Nikes hyllade Air Force 1-modell stod för en miljard dollar i försäljning 2005. Dessutom hade modellen en genomsnittlig vinstmarginal på 70 %. 

Den tidlösa silhuetten kan verkligen sägas ha bidragit till Nikes allmänna image, både när det gäller. omsättning och varumärkeskännedom.

I vårt sortiment hittar du också flera tidlösa varianter av Air Force 1-modellen, inklusive Nike Air Force 1 "Lucky Charms" och den mest kända Nike Air Force 1 Low "White '07".3. Air Force 1 & Bapestas

När vi nu fortsätter att prata om Air Force 1-modellen är det ganska märkligt hur jämförbara A Bathing Apes populära Bapestas är med Nikes Air Force 1.

Frågan är då om Nike verkligen har möjlighet att stämma Bape? Enligt Dick Turner, partner på advokatbyrån Sughrue, är det säkert om två sneakers har samma funktionalitet men ser lite annorlunda ut. Enligt Dick Turner är det därför inte möjligt för Nike att stämma Bape eftersom utseendet varierar tillräckligt mycket.

Detta var dock inte fallet med Warren Lota's version av en Nike Dunk, där Nike valde att stämma varumärket för att ha gjort intrång i deras patent. Men man måste också konstatera att utseendet inte alls var tillräckligt varierat för att betraktas som något eget. Produkterna från Warren Lotas var mer eller mindre direkta kopior av äldre Nike Dunk-släpp.Det var allt för den här omgången, men tveka inte att vi kommer att göra nya inlägg med ännu mer anmärkningsvärda fakta!

Med vänliga hälsningar

Teamet bakom Street Bill

« Back to Blog