5 saker du inte visste om New Balance

5 saker du inte visste om New Balance


6 minute read

5 saker du inte visste om New Balance

Sneakervärlden har ett hatkärleksförhållande till New Balance.

Varumärket hånas ofta som ett zombieföretag som effektivt har dödats av det rivaliserande skoföretaget Nike. Men detta är långt ifrån sanningen. Faktum är att NB har fortsatt att expandera sin verksamhet och förbättra sin skodesign, vilket har gjort det till en stark aktör inom skoindustrin.

Här är fem saker du inte visste om sneakerföretaget som har en kultförklarad följarskara.

New Balance har ett hatkärleksförhållande till sina skomodeller

NB är mest känt för sina löparskor, men företaget tillverkar även basket-, vandrings- och fritidsskor. New Balance 674 är till exempel en populär sko för basketspelare.

Men det finns en nackdel med detta. I synnerhet är företaget ökänt för att göra det absolut minsta möjliga med sina löparskomodeller. New Balance 998 har till exempel bara två färgalternativ: vit och svart.

998 är en klassisk sko som fortfarande har en stor och lojal anhängare. Men det skulle vara svårt att kalla den en innovatör på löparskomarknaden. New Balances andra löparsko, 990, har funnits i årtionden och har alltid haft ett gott rykte.

New Balance 990v3 X Levi's "Elephant Skin"

New Balance 990v3 X Levi's

5.398,95 kr

En New Balance 990-utgåva med Levi's som heter Elephant Skin. Namnet återspeglas tydligt i färgskalan, som bygger på elefantens grå och bruna nyanser. Den här silhuetten är lämplig för honom eller henne som vill prova ett par New Balance utan… read more

New Balance är ett dotterbolag till New Balance Athletics, ett företag som tillverkar sportkläder.

NB är ett sneakerföretag, men inte ett skoföretag. Faktum är att NB endast designar och tillverkar sina löparskor. Företaget utformar och konstruerar alla sina andra produkter, vilket det lägger ut på entreprenad.

New Balance utformar, konstruerar och tillverkar alla sina produkter i USA, med en produktionstakt på cirka 1,5 miljoner par skor per år. Företaget har cirka 1 700 anställda och säljer sina produkter i mer än 110 länder.

Det finns andra företag som utformar och konstruerar sina skor, utrustningar och andra produkter. Och det finns företag som designar och tillverkar en mängd olika produkter. Men få är lika stora eller kända som New Balance.

New Balance är känt som sneakerföretaget som tillverkar de mest populära löparskorna i världen.

Till skillnad från många andra sneakerföretag har New Balance haft ett långt och konsekvent förhållande till löparskomarknaden. Och det har det gjort med ett brett utbud av modeller.

Företaget gick in på marknaden för löparskor för första gången 1949 med modellen 577. Men det blev inte ett kraftpaket på skomarknaden förrän på 1990-talet. New Balance blev då känd för att ha populariserat den minimalistiska löparskon, och de skor som var populära bland maratonlöpare och vardagslöpare.

Idag är företaget mest känt för sina minimalistiska löparskor, liksom för varumärkena Reebok och Saucony. Men företaget har också diversifierat sitt produktsortiment och tillverkar många andra typer av skor, inklusive basket-, fritids- och livsstilsskor. New Balance har också introducerat några låga skor, som är populära bland yngre kunder.

New Balance 550 "White Green"

New Balance 550

4.798,95 kr

Här ser du en av de mest populära New Balance 550-versionerna. En unik silhuett med gröna detaljer i form av New Balance-logotypen "N" och "550" broderi. … read more

New Balance är känt som sneakerföretaget som tillverkar de mest populära löparskorna i världen.

Sneakersmarknaden domineras av tre skoföretag: Nike, Adidas och Under Armour. Men sneakervärlden har ett hatkärleksförhållande till New Balance.

Sneakervärlden älskar New Balances Resurgent-skumteknik. Men sneakerentusiaster hånar ofta företaget för att det gör ett minimum med sina löparskomodeller.

Sneakersvärlden älskar också New Balances lättviktsskomodeller. Men sneakerentusiaster hånar ofta företaget för att det bara tillverkar en basketskomodell och en fritidsskomodell. Och sneakerentusiaster hånar ofta företaget för att det bara gör ett färgalternativ för sina skor, även för de minimalistiska modellerna.

New Balance är känt för sin innovativa produktdesign.

NB är känt för sin banbrytande produktdesign. Företaget har tillverkat sneakers i mer än hundra år. Och det har alltid varit känt för sin innovativa produktdesign.

NB är också känt för sina nya tillverkningstekniker. Det är ett av mycket få sneakerföretag som tillverkar sina sneakers i USA. Och det är ett av de två enda skoföretagen som har ett kontor i Washington D.C.

New Balance 550 "Navy Blue"

New Balance 550

8.998,95 kr

2021 kan sägas vara New Balances år. Utgivning efter utgivning har ryckts bort från hyllorna - och den här utgåvan är naturligtvis inget undantag. En stor marinblå design dominerar den här New Balance 550, vilket gör den lämplig för alla… read more

New Balance är känt som det sneakerföretag som tillverkar de mest populära löparskorna i världen.

Sneakervärlden hånas ofta som ett zombieföretag som effektivt har dödats av det rivaliserande skoföretaget Nike. Men detta är långt ifrån sanningen. Faktum är att New Balance har fortsatt att expandera sin verksamhet och förbättra sin skodesign, vilket har gjort det till en stark aktör inom skoindustrin.

New Balance kan fortsätta att expandera sin verksamhet och förbättra sin skodesign eftersom företaget har ett starkt engagemang för båda. Och för att det har en stark gemenskap av kugghjulingar som är mer än villiga att försvara varumärket.

Se hela sortimentet, vi har 550, 2002R, 990V3, 990V4, Aimé Leon Dore, Rich Paul etc.

« Back to Blog